Onderzoek en publicaties

Over onderzoek en onze publicaties

 

DNA logo voor outlookZoals is op te maken uit ons logo houden wij ons bezig met het ‘Ontwikkelen van Leiderschap in Logistiek’. Het ‘ontwikkelen’ krijgt vorm middels de Leergang welke we aanbieden. Er zijn een groot aantal scholings-mogelijkheden in de logistiek op het gebied van technische kunde en kennis. Denk hierbij aan voorraadbeheer, demand- en supply management en integrale fysieke distributie, al deze zijn vrij technisch gericht. 

 

Daarnaast zijn er ook opleidingen voor managementvaardigheden, personal skills tot een MBA; maar juist de combinatie van logistiek en leiderschap ontbreekt.

Bij deze leergang van leiderschap wordt er niet alleen ingegaan op het instrumentele gedeelte maar vooral op de zingeving: ‘waarom doe ik zoals ik doe?’

Het valt op dat logistieke managers vaak procesmatig sterk analytisch onderlegd zijn, maar dat ze te weinig ervaring hebben op het gebied van leidinggeven. Er worden soms te grote stappen genomen, waardoor men ineens in aanraking komt met diversiteit en belangen van 'stakeholders' terwijl men hier nog niet tegen opgewassen is.

Onze leergang over leiderschap is ontwikkeld om juist daarin te voorzien. Niet alleen het aanreiken van handgrepen op gebied van leiderschapsvaardigheden en -stijlen, maar door een slag dieper te gaan, de deelnemer te laten kennis maken met eigen drijfveren en die van anderen: ‘Uw waarheden over leiderschap’.

Daarnaast verrichten we onderzoek en schrijven we publicaties welke met het thema Leiderschap verbonden zijn en u elders op de site terugvindt.

Op het tabblad ‘Assessments’ hierboven, leest u meer over het toegepaste onderzoek wat we doen middels surveys onder bedrijven.